work in progress

Welkom op Klangendum.nl (CLICK HERE for english version)

Welcome to Klangendum.nl (CLICK HERE for dutch version)(or don’t click)

This website is in english & dutch. Reason; some stuff we do is local (dutch), some is global (english).

Klangendum is in 2013 opgericht door Lukas Simonis en Henk Bakker, beide samenwerkend in Stichting Worm Te Rotterdam en aldaar producenten van talloze producties op het gebied van Radio, Studio en Stage events- van memorabel tot controversieel. Producties die de wereld over gingen en gaan middels een groot netwerk van onafhankelijke en innovatieve radiostations- zoals het Radia.fm, waaronder Resonance Fm (London) Soundartradio (UK), Curious Broadcast (Ierland) en Orange (Wenen). Verder WMFU (NEW JERSEY), ORF (Oostenrijk) en hier te lande onder andere de Vpro, de Nos, Concertzender, Radio Patapoe, en op Festivals als Inqubate en Strp.

itstudio 2

Klangendum produceert!

Als partner van Worm organiseren we Studio Residencies en Workshops variĆ«rend van Geluids Synthese, Pure Data, Ableton Live tot Field Recording en Zelfbouw van instrumenten. We produceren wekelijks een radioshow op de Concertzender en met enige regelmaat een show voor het Radia Netwerk. We verzorgen uitgaves van ons werk in de vorm van CD’s, Platen en Cassettes. We hebben een groot digitaal archief van live concerten en studio residencies

Onze interesses en specialisaties liggen in het maken en produceren van Hoorspel, Documentaire en Fictieve Radioprogrammas, Geluid en Ruimtelijke Projecten, Soundwalks en Installaties. We manifesteren ons ook door middel van Concerten, Live Radio Happenings en Live Hoorspel Uitvoeringen. We Houden van Geluid en Woord in spannende en gevariƫerde muzikale settings, en we bedienen ons van alle stijlen, ook in die van het hoorspel.

workshops2 workshops 3

We beheren sinds enige jaren de Cem/Worm Analoge Geluids Studio. In en Rondom de Studio organiseren we Residencies en Workshops. We houden van Zelfbouw, DIY, en Experiment naast onze fijne Vintage Synthesizers en Analoge Apparatuur. In de Studio leggen we ook fysiek verbinding tussen Analoog en Digitaal, Patchen met kabels maar ook zodat je met Midi aan de slag kunt, en dat je betrekkelijk eenvoudig opnames van je werk kunt maken.

Op het gebied van Educatie zijn we ook al langere tijd actief, onder andere in het organiseren en aanbieden van Workshop Modules voor het Voortgezet Onderwijs, als Coaches voor eerste en tweede fase Kunstonderwijs (Codarts, WdeK, Fontys) en als Producent van Workshops door specialisten op het gebied van Editing en Production Software, Hardware en Klanksynthese in de Analoge Studio, DYI! Maaksels zoals Zelfbouw instrumenten, en inhoudelijk Workshops over Field Recording, Hoorspel maken en Song schrijven, Muziek en Performance Productie.

workshops4workshop

Kijk op deze Site voor meer achtergrond Informatie over ons werk en archief.

Voor een Persoonlijke Tour en uitgebreide informatie of het bespreken van een idee of project, email ons gerust. Wij bemiddelen ook voor producties van derden. Op zoek naar musici, componisten, orginele spraak acteurs? Vraag het ons!

Info at klangendum@xs4all.nl

orf strp studio5

 

Welcome to our website. It’s a work in progress as ever. Do look around and grasp a bit what the Klangendum activities are about. In general we try to keep english as the main language but at some strategic spots we are bilingual and as we do some dutch projects there might be stuff that’s only understandable for people that went to places like THIS one …

Do read our intro!

geheimhouding1

 

cooperation with Saskia de Jong, ensemble Gending & Poetry International

 

Link to; Episode from “Perversity & Ireland’