Dr Klangendum Beginselen

dr-klangendum39-55-1
Dr Klangendum is een programma over maar voornamelijk vol radiofonie, geluidskunst en andere audio-non-visuele misverstanden en vondsten (bedoelt U Fondsen ?). De makers zijn Henk Klangendum Bakker en Lukas Klangendum Simonis, ook nog beheerders en curatorren van de WORM/Klangendum Studio te Rotterdam waar ze voorheen radio-programma’s als Radio Worm en de Hørspil Reeks (via VPRO’s Cafe Sonore, inmiddels niet meer bij de VPRO) de wereld instuurden. Nu dus Dr klangendum.
Dr Klangendum mag geen sleur van een radioprogramma worden… We kunnen niet zo goed tegen de regelmaat van een vast format en iedere keer weer de lijst afwerken… Een vorm van vastigheid is echter onvermijdelijk en die bestaat aan een keur van vaste medewerkers cq mensen die we om een bijdrage vragen en een samenwerking met het Radia network (zie; radia.fm) waarin we regelmatig een kunstradio productie zullen presenteren die door een van de leden van het netwerk is gemaakt.
Verder zijn er specials over geluidskunstenaars die we goed vinden  (met disrespectvolle mixen van hun werk), en zenden we ook regelmatig eigen producties uit, die meestal (maar niet altijd) in samenwerking met WORM worden gemaakt. Zo daar zijn; onze Perverse Dieren & Steden series, Hoorspelen en geluidsstukken die in onze (en Worm’s) opdracht gemaakt zijn in de Worm/Klangendum studio en nog van allerlei meer.

De playlists (en links naar audio) voor onze ‘normale’ programma’s staan hier.

De playlists (en links naar audio) voor onze ‘speciale’ programma’s staan hier.

NIEUW!  FUTURA RESISTENZA  met iedere donderdag een zich langzaam verplaatsende playlist van Dr Klangendum…

Reacties worden op prijs gesteld, bijdrages ook. Email ons: Klangendum@xs4all.n